Koudounistra
Έργα

το Koudounistra.gr αναβαθμίστηκε και έγινε μεγάλο παιδί

  • Εταιρία: Koudounistra
  • Έτος Υλοποίησης:  2023
  • Κατηγορία:  B2C Ecommerce
  • Πλατφόρμα:  Keyvos

Σχετικά με την εταιρεία

 

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2017 στο Μαρούσι. Έκτοτε έχει εξοπλίσει εκατοντάδες σπίτια νέων γονέων με τα απαραίτητα προϊόντα για την φροντίδα των νεογέννητων αλλά και νηπίων. Το μεγάλο, διαθέσιμο stock και η αγάπη τους για τα παιδιά ήταν το συστατικό της επιτυχίας.

 

 

Koudounistra image
Koudounistra image

Σχετικά με το project / Η πρόκληση

 

Το Koudounistra.gr προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από βρεφικά είδη από την κατηγορία του ύπνου και του ρουχισμού, μέχρι το φαγητό και τη μετακίνηση.

 

Η προηγούμενη εγκατάσταση απέδωσε τα μέγιστα δυνατά, αλλά η εξέλιξη της αγοράς ανάγκασε την επιχείρηση να προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων ecommerce που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. 

 

Ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε την επιχείρηση να αυτοματοποιήσει διαδικασίες, να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα συγχρονισμού αποθεμάτων και προμηθευτών, καθώς και στη χάραξη στρατηγικής των τιμολογιακών πολιτικών. 

Koudounistra image
Koudounistra image

Μεθοδολογία

 

Σε συνεργασία με την ομάδα του Koudounistra, δημιουργήσαμε ένα νεανικό design προσπαθώντας να εμπνεύσουμε τους νέους γονείς. Η συνεχής αναζήτηση νέων προϊόντων και η πλούσια αποθήκη της εταιρίας, έδωσε τα εργαλεία στο τμήμα σχεδιασμού ώστε να παράξει ένα βρεφικό αλλά συνάμα σοβαρό σχεδιασμό που θα εμπνέει την εμπιστοσύνη που η επιχείρηση αξίζει. 

 

Συζητήσαμε με τον επιχειρηματία και το προσωπικό του καθώς και με τους συνεργάτες Softone, ώστε να καταστρώσουμε μια στρατηγική για την ομαλή μετάβαση και αποσφαλμάτωση της γεφύρωσης που υπολειτουργούσε μέχρι τότε. Συνάμα, προτείναμε λύσεις για την γεφύρωση με τους προμηθευτές της εταιρίας για την μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εισαγωγή περιεχομένου. Αυτόματες υπηρεσίες μετάφρασης και AI περιγραφές έδωσαν ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εσωτερική ομάδα ecommerce. 

 

Ξεχωρίζουν...

 

Άμεση παραλαβή από κατάστημα

 

Προχωρήσαμε στην υλοποίηση ενός νέου μηχανισμού καταχώρησης κράτησης για παραλαβή από το κατάστημα. Πάγιο αίτημα των πελατών της επιχείρησης ήταν η αμεσότητα στο θέμα της παράδοσης. Η έλλειψη χρόνου από τους νέους γονείς κατέστησε αναγκαία την πολύ γρήγορη διαδικασία καταχώρησης μιας παραγγελίας κράτησης των προϊόντων και παραλαβής σε μόλις 30 λεπτά από τα φυσικά καταστήματα. 

 

Συγχρονισμός με χρήση του Keyvos ORM

 

Πλέον είναι σύνηθες οι προμηθευτές να διαθέτουν αρχεία ενημέρωσης των προϊόντων στους καταλόγους τους. Η εφαρμογή Keyvos ORM κάνει εύκολη την διαδικασία διαλογής των προϊόντων και αυτόματης αντιστοίχισης με τα είδη του eshop ή την δημιουργία νέων. Έτσι ο χρόνος εισαγωγής ειδών μειώθηκε κατά 80%. Σε συνάρτηση με τα πλούσια στατιστικά ο επιχειρηματίας είναι σε θέση επιπλέον να εντοπίσει τα ταχέως κινούμενα είδη και να επιλέξει σωστότερα το restock. 

 

Αλγόριθμος καθορισμού πολιτικής τιμών

 

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την επιχείρηση. Έτσι, υλοποιήθηκαν μηχανισμοί παρακολούθησης της αγοράς και με ενεργό τρόπο να καθορίζουν με ασφάλεια τις τιμές πώλησης των ειδών. Φυσικά οι κανόνες ασφαλείας δεν απουσιάζουν έτσι ώστε να προστατεύσουν την περίπτωση ζημιάς.

 

Συγχρονισμός με marketplaces Skroutz και Shopflix

 

Επιπλέον υλοποιήσαμε μηχανισμούς συγχρονισμού παραγγελιών και της συνολικής διαδικασίας logistics με τις πλατφόρμες των marketplaces, Skroutz και Shopflix. Αποτέλεσμα η αστραπιαία λήψη των παραγγελιών στο ecommerce και στη συνέχεια ο συγχρονισμός των vouchers και τιμολογίων από το Softone προς τις πλατφόρμες και αντίστροφα. Μία επιπλέον αυτόματη διαδικασία που εξοικονόμησε πολίτιμο χρόνο από το προσωπικό και ελαχιστοποίησε την πιθανότητα λάθους. Αποτέλεσμα η εξαιρετική βαθμολογία στις πλατφόρμες και συνεπώς αύξηση του τζίρου. 

 

Checkout - Παραγγελιοληψία

 

Σε κάθε έργο μας αναφερόμαστε στο θέμα του checkout. Αναβαθμίζοντας την εμπειρία των χρηστών, το νέο checkout της πλατφόρμας Keyvos ήταν ένα αποτέλεσμα εξονυχιστικής μελέτης της αγοράς και σχεδιάστηκε με σκοπό την αύξηση του ποσοστού μετατροπών. Το ανανεωμένο koudounistra.gr πλέον διαθέτει πρωτοποριακές δυνατότητες προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία αγορών στους πελάτες της εταιρείας. Είναι επιβεβαιωμένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εφαρμογής, καθώς μειώνει κατά πολύ το ποσοστό εγκατάλειψης του καλαθιού με όλες τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες στις οποίες δίνει λύση.

 

 

Koudounistra image

Τα αποτελέσματα

 

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας το νέο koudounistra.gr στην πλατφόρμα Keyvos, προσέφερε +20% αύξηση ποσοστού μετατροπών. Συνάμα βελτίωσε τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού λόγω της αυτοματοποίησης τόσο των διαδικασιών παραγγελιοληψίας, όσο και της διαδικασίας εκτέλεσης της εκάστοτε παραγγελίας. 

 

Αναβαθμίστε την e-commerce εμπειρία των πελατών σας και αυξήστε τις πωλήσεις

 

Στην Infocube κατανοούμε βαθιά τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και τις μετατρέπουμε σε πραγματικά αποτελέσματα, όπως έγινε και στην περίπτωση της Passager.

 

Με tailor-made λύσεις και στοχευμένες στρατηγικές, δεν πετύχαμε μόνο αύξηση των πωλήσεων, αλλά μετατρέψαμε τους πελάτες της σε φανατικούς υποστηρικτές. Αν θέλετε και εσείς να προσφέρετε μία ανώτερη εμπειρία αγορών στους πελάτες σας και να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας επικοινωνήστε μαζί μας, σήμερα!

Δείτε το live

Θέλετε το επόμενο case study να είναι το δικό σας;

Συμπληρώστε τη φόρμα, απαντάμε άμεσα!

Δείτε όλα τα Projects.
ΕΣΠΑ 2014-2020